Historie tot Heden

OLYMPUS DIGITAL CAMERABegin 2007 ontstaat het idee om een modelautoruilbeurs te gaan organiseren in het zuiden des lands. Op zich geen gek idee, ware het niet dat dit idee wordt bedacht door een groepje mensen uit het hoge noorden, zij komen bij recreatiecentrum de Schatberg om daar een verzameling te bekijken. Nadat deze verzameling is gekocht krijgen ze een rondleiding door het hele complex en borrelen ze nog wat na op het terras, Sjaak, Ronald en Ronald benoemen dat dit wel een leuke locatie is om een beurs te organiseren. Ongeveer tegelijkertijd komt Sjaak ook in contact met Ger en Hans, zij worden het Limburgse aandeel in de beurs . Alle enthousiastelingen voegen zich samen en op 21 oktober 2007 is de eerste beurs een feit. Een druk bezochte beurs, met vele standhouders uit zowel Friesland als Limburg. In dat jaar vindt nog een goed bezochte beurs met vele standhouders plaats.

 

flyer 2008

 

 

In 2008 worden 4 beurzen georganiseerd, dit is ook het eerste jaar met een officiële flyer! Langzaam groeit de beurs. In dat jaar sluiten ook Ries en Christel zich aan bij de organisatie. De standhouders zijn niet meer alleen afkomstig uit Friesland en Limburg maar gaan zich steeds meer verspreiden over het hele land. Ook de bezoekers aantallen, en afkomst van deze bezoekers bereid zich steeds verder uit. Het aanbod is al vanaf de eerste beurs erg divers, we zien modellen in alle soorten en maten. Van vrachtwagens tot personenauto’s, van formule 1 tot lelijke eend, naast het aanbod van miniaturen worden er ook folders en andere aanverwante dingen verkocht.

 

 

flyer 2009

 

In 2009 hebben we een flyer gedrukt in kleur. Wederom zijn er 4 goed bezochte beurzen. Het aantal standhouders loopt een klein beetje terug, maar we krijgen ook steeds meer vaste standhouders. Ook merken we dat de beurs steeds meer een begrip gaat worden in de miniaturenwereld. Bijvoorbeeld op de grote zoeksites van internet wordt bij het intikken van modelauto ruilbeurs op de eerste zoekpagina al verschillende keren de modelauto ruilbeurs Sevenum benoemd. Tijdens de beurzen zien we ook dat de bezoekers en standhouders vaak even in de bar van de Schatberg een plekje zoeken om bij te kunnen kletsen over de laatste nieuwtjes op verzamelgebied.

 

 

flyer 2010

 

 

In 2010 begint het maken van reclame voor de beurs steeds meer handen en voeten te krijgen. Op vele internetsites, in vele huis en huisbladen, op de regionale tv, en in de supermarkten, vvv-kantoren en snackbars wordt reclame gemaakt met flyers en raamposters. Op 26 februari worden we uitgenodigd door TV-limburg om in een van hun programma’s reclame te maken over onze beurs. Het aantal standhouders loopt langzaam weer wat op, ook krijgen we steeds meer vaste bezoekers.

 

 

flyer 2011

 

 

In 2011 is de modelauto ruilbeurs Sevenum een begrip geworden in de miniaturenwereld, vaste standhouders en vaste bezoekers worden aangevuld met standhouders die eens willen proeven aan de beurs, en bezoekers die een verzameling willen uitbereiden en via mond tot mond reclame attent zijn gemaakt op onze beurs. Op 13 november neemt een van de organisatoren afscheid van de beurs, Sjaak Westerlaken heeft besloten het op beursgebied wat rustiger aan te gaan doen.

 

 

 

 

flyer 2012

 

In 2012 gaan we ons opmaken voor het 5 jarige bestaan van de beurs. Inmiddels kunnen we zeggen dat we uitgegroeid zijn tot een van de grootste en gezelligste beurzen van Nederland! Op 9 september hebben wij ons 5 jarig jubileum gevierd. Onze vaste standhouders hebben een jubileummodel mogen ontvangen.

 

 

 

 

 

Ook in 2013 hebben we weer enkele datums gepland. Na een geslaagde jubileumdag gaan we voor de 10 jaar. De mix tussen de verschillende schalen en soorten modellen wordt steeds beter. De gezelligheid op de beurs blijft als vanouds goed! Detail op de flyer is de nieuwe sponsor, de Schatberg heeft besloten om ons te sponsoren met de druk van onze flyer